Tourist Information Center, Bolwerk in Delft - 2004

Vormstudie en ontwerp model Ontwerp schetsen Situatie schetsen

Situatie maquette Plattegronden en 3D perspectieven CG 3D animatie; 7.5 Mb

Het project van een toeristen informatiecentrum, 'TIC', in Delft is een studie van een VVV informatiepunt op een nieuwe locatie aan het bolwerk in Delft.
Het project is het publieke gebouw voor toeristen in het nieuw te ontwikkelen gebied van de spoorzone. Het project is gesitueerd recht tegenover de uitgang van het toekomstige station. Het gebouw biedt een informatiepunt en daarmee een eerste uithangbord voor de stad.
Het informatiecentrum is opgebouwd uit drie bouwlagen. Op de beganegrond is het feitelijke servicepunt voor toeristen en bevolking van de stad te vinden.
Op de beganegrond blijft ruimte voor expositie. Op de 1e verdieping is een groot vloeroppervlak beschikbaar voor informatie over de stad en biedt hiermee expositiemogelijkheden. Naast de voornamelijk expositieruimte biedt de 1e verdieping een kantoor, toiletten en opbergruimte. De vloer van de 1e verdieping is ten opzichte van de gebouwomhullende glazen gevel losgekoppeld zodat een grote relatie ontstaat tussen de verschillende verdiepingen. Van buiten biedt dit een doorkijk vanaf het maaiveld naar de 1e en tweede verdieping van het gebouw. Het gebouw wordt hierdoor maximaal transparant en overzichtelijk.
Vanaf de 2e verdieping is, van binnenuit, de gehele omgeving van het gebouw te zien. De verdieping biedt daarmee een panorama en eerste kennismaking van de levendige stad.